De toekomst van Europa

Activity: Talk or presentationInvited talk

Description

Staan de democratie, de veiligheid en de eenheid van Europa op de tocht?

Of vormen de bedreigingen juist een aanleiding om verschillen te overbruggen en meer samen op te trekken? Met kenners en journalisten beschouwen we de toekomst van Europa door de belangrijkste actuele kwesties te duiden.

De oorlog in Oekraïne heeft Europa flink opgeschud. Onze veiligheid is niet langer vanzelfsprekend en de meeste landen en inwoners voelen (weer) het belang van samenwerking op het continent. Er zijn echter meer ontwikkelingen die de eenheid van Europa op de proef stellen: de opkomst van autoritaire leiders als Orban en andere rechts-conservatieve bewegingen, nieuwe spanningen op de Balkan en de aanhoudende druk aan de grenzen door migratie.

De gasten die aanschuiven zijn Ruslandkenner Jelle Brandt Corstius, Europa-correspondent bij Nieuwsuur Saskia Dekkers, hoogleraar Hedendaagse Europese Geschiedenis Mathieu Segers en Balkandeskundige Niké Wentholt. De host van de avond is Nieuwsuur-presentator en verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal. Scroll naar beneden om ze beter te leren kennen.
Period27 Jun 2022
Event titleDe toekomst van Europa: Publiek evenement
Event typeSeminar